Stålmannen och skjutning i Södertälje - tidtabell från 1963 (Tidtabeller)

av Överkörmästaren, söndag, september 16, 2018, 08:56 (687 dagar sedan) @ Gunnar Ekeving

I en tidigare diskussion var det någon som tvivlade på att det funnits ett tåg med namnet "Stålmannen". Nu hittade jag några blad från en SJ tjänstetidtabell där man kan se tider bland annat för snabbpersontågen Stålmannen och Bergsmannen.

Gick dessa med TGOJ-motorvagnar och fortsatte nånstans som inte finns i denna tdt-bok? Men vad gick i så fall 869Y med och vart tog den vägen efter Järna?

En sak jag inte förstår är "Pt2" i rubriken på de två första sidorna. Pt brukade betyda persontåg, men vad står tvåan för?

Även 1, 2 förekommer. Kan det vara olika tidtabellsperioder?

Anmärkningen att tåget skjutes Södertälje S - Södertälje C verkar egendomlig för de tåg som har "X" efter numret, alltså elektromotorvagnståg (Xoa6, senare X6 antar jag). Menar man att föraren körde från bakre hytten (och biträdet, som skulle finnas på just denna korta sträcka, höll utkik från främre hytten)? Att loktåg sköts i ena riktningen mellan dessa två stationer är däremot välkänt.

På en motorvagn verkar det väl mer rimligt att biträdet körde från andra hytten i så fall? Men tabellhuvudet verkar ju vara gemensamt för flera tåg med olika sammansättning, så det kanske inte ska läsas bokstavligt för vart och ett av tågen.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum