Tåget Alfred Nobel igen. (Järnväg allmänt)

av Mr H, Friday, September 28, 2018, 20:10 (2008 dagar sedan) @ Lennart Petersen

En annen spesialitet var at dette toget ikke stanset i København, men passerte. Har mange ganger tenkt på hvor mange passasjertog er det som ikke stanser i København?

Beste hilsen Henrik B

Det var inget uppehåll annonserat för resandeutbyte på Hovedbangården men oftast stannade man på Köpenhamn H för personalbyte. Jag har själv vaknat till någon gång när vi stod på Hovedbangården.
Sen för det där med tågfärjor kan man ju undra var danskarna, med så mycket tågfärjor, aldrig lärde sig ta hänsyn till resenärerna. För även om det var nattåg så skulle man blåsa i visselpipor, hojta till varandra och skramla med kedjor så mycket som möjligt. Gällde även på Korsör-Nyborg och Gedser-Warnemünde.

Förutom personalbytet på Köpenhamn H medförde Alfred Nobel i några tidtabeller en finka F5K som kopplades av på Köpenhamn H.

Håller med dig om bullret på färjorna. En gång stog vi med kupefönstret precis vid en jättehögtalare på H-H-leden. Man tänkte "de kommer väl inte"....Jodå det skulle man! Trodde fönstret skulle spricka! Annat irriterande var att DSB inte sällan lät bli att koppla värmekabeln till tåget vilket innebar att AC-n i kupéerna inte heller fungerade. Som tur var kunde dessa fönster nödöppnas med fyrkant (vilket var mycket smart!). Det var uppenbart att DSB var svala i intresset till ett tåg som egentligen inte berörde dem nämnvärt vad det gäller resenärer.!

//Mr H


Hela tråden: