Info för oss som inte har Facebook? (Anslagstavla, resor mm)

av HP @, fredag, oktober 05, 2018, 20:04 (610 dagar sedan) @ Ola Ahlström

...vi själva väljer hur vi informerar och i opertiva lägen som kring pågående extratåg är facebook en snabb kanal som når brett och är enkel för oss att hantera.


Jag har inga som helst problem med att en förening eller en privatperson väljer att använda sig av facebook (tycker till och med att det kan vara bra) men blir en aning orolig, måhända en yrkesskada, när myndighetssverige använder sig av en funktion som facebookför att kommunicera internt eller externt. Med Transportstyrelsen fadäs i färskt minne och offentlighetsprincipen avseende registrering av handlingar och beslut, är jag tveksam till att system används som inte kontrolleras av en myndighet fullt ut vid myndighetsutövning. För egen del rådfrågade jag alltid, och förankrade förfarandet avseende digitalt nyttjande, hos min myndighets IT-säkavdelning. Jag utgå från att det finns en policy vid JVM (eller organisationen/departementet) som reglerar facebook och internet i övrigt.

Men nu är vi långt ifrån ämnet "Järnvägshistoria", sorry.

Ola Ahlström
Malmö

Är det viktiga saker så använder vi naturligtvis andra kanaler. Resor mm finns alltid på vår hemsida, och kanske en puff på facebook. Däremot är det praktiskt och snabbt att via facebook informera om fototips för ett extratåg e.d. Den som då tycker det än spännande har ju faktiskt en möjlighet att använda facebook. Vill man inte det så är det ju ett val man själv gör./HP


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum