Bergslagen - Värmland 1974 del 10 - Plattformsbiljett (Järnväg allmänt)

av Gunnar Olson @, fredag, oktober 12, 2018, 18:57 (602 dagar sedan) @ sepernik

Tänkte lite mer på plattformsbiljetten.
När SL startade pendeltågstrafiken i Storstockholmsområdet inrättades spärrar på alla stationer. Södertälje S var en av de stationer som trafikerades även av "vanliga" tåg utöver pendeltågen med åtföljande behov av att anhöriga mötte upp vid eller följde med till tåget.
Plattformsbiljetten tjänade nog därför ett verkligt syfte och automaten kanske rentav installerades samtidigt med SL-trafikens införande?
Kan systemet ha bestått ända till dess att Södertälje Syd invigdes?
Hur det var ordnat i Kungsängen eller Märsta minns jag inte riktigt, hade (eller har) inte pendeltågen egna plattformar där? Flyttade till Göteborg 1985 så jag har dålig koll på lokaltrafiken i Stockholm:-P

Stockholm-Södertäljelinjen hade spärrar vid alla stationer långt innan SL var påtänkt. Jag har många gånger, före SL-tiden, tillsammans med mina föräldrar blivit hämtad och avlämnad vid Södertälje S. Ofta löste den hämtande/avlämnande plattformsbiljett för att gå ut på perrongen. Huruvida plattformsbiljetten fick lösas i biljettluckan, i spärren eller i automat minns jag dock inte. Spärren är väl mindre troligt, eftersom man på den tiden nog inte hanterade pengar i spärren på Södertälje S.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum