En museivagn blir till (Fordon: vagnar)

av morrgan, Saturday, November 10, 2018, 22:55 (1965 dagar sedan) @ ccgan

Det är en process, jag har i flera år tänkt på att en biltransportvagn måste sparas till eftervärlden, nu har detta tillfälle kommit. Skandiatransport - Motortransport hade ett gäng vagnar 25 st som skulle skrotas och de blev då tillfrågade om det gick att spara en vagn. Denna förfrågan mottogs med ett stort intresse och svaret var ja utan tvekan på stört. Nu finns det 4 kandidater som närmare skall undersökas innan vi bestämmer vilken vagnindivid som blir utvald. När detta sker är väl den närmaste tidpunkten för pånyttfödelsen då vagnen blir "museivagn". Det kommer inte att dröja länge innan detta sker, då papegojsaxen är hungrig att sätta gapet i de andra 3 vagnarna inom det snaraste.


Är det någon som vet vilka vagnar det är som ska skrotas? Vilka nummer har dessa vagnar som är avsedda att skrotas? Och vart ska de skrotas? Nykroppa, Kil eller ...?
Det vore intressant att få veta detta innan "saxen" klipper sönder dem.
Konstigt att de inte först försökts säljas. Så illa skick kan de väl inte vara i?

Speciellt de med plåt inklädda vagnarna är verkligen upprostade, När det regnar är det rena duschen i vagnarna. Det är ingen brist på biltransportvagnar på marknaden, de nyaste moderna vagnarna kan även öppnas från sidan. Vagnarna skrotas av Järnmalmer i Göteborg. Vagnsnumren kommer att publiceras snart.


Hela tråden: