Lästa/Olästa meddelanden (Forumet)

av Arne, Kungsholmen 王の島, söndag, november 25, 2018, 17:46 (623 dagar sedan) @ ztenlund

8<...

PS. Här kan det vara läge att påminna om att den senaste uppgraderinge bl a gjordes för att e-postfunktionen inte fungerade alls. Det får nog trots allt sägas vara en värre brist än att färgerna inte är helt optimala. DS.

Det låter på dig som att man nu är helt låst vid den aktuella programvarufunktionen. I varje fall tills dess att det släppts en nyare, stabil version av mjukvaran vilken presenterats officiellt av MLF. Men nog är det så att den stora vitsen med 'öppen källkod' eller 'öppen programvara' (engelskan: 'open source'), är just att man kan skräddarsy en redan befintlig mjukvara efter de egna behoven?!

Öppen programvara avser oftast datorprogram vars källkod inte är proprietär utan är tillgänglig att använda, läsa, modifiera och vidaredistribuera för den som vill. Att man då ska oroa sig i förtid för att senare släppta uppdateringar inte automatiskt ska fungera direkt eftersom man redan 'målat in sig i ett hörn' så att säga med egna, diskreta lösningar känns onödigt pessimistiskt.

I själva verket så är det väl så att det en grupp programmerare tillfört en mjukvara typ 'öppen källkod' också kan komma att införlivas av en annan grupp som exempelvis de bakom My Little Forum. Denna korsbefruktning gör att program som MLF utvecklas hela tiden och därför inte förblir statiskt.

Men jag är förstås medveten om att det inte är alla frivilliga volontärer bakom ett forum som det Järnvägshistoriska vilka har tid, ork eller lust att lägga ned en massa energi på att lösa det aktuella problemet med olästa/lästa forumtrådars färg. Det känns kanske inte heller absolut nödvändigt utan är ett mjukvarutekniskt skönhetsproblem!

Att emellertid skylla på att det är viktigare med en fungerande epostfunktion än att man lätt kan skilja på oläst och läst känns inte bra. Att man alltså undviker egna programlösningar för att inte binda ris åt egen rygg vid kommande officiella mjukvaruuppdateringar är lite kortsiktigt tänkt och onödigt improduktivt.

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum