Sommarens rälsbusstidtabell publicerad (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Granis @, onsdag, februari 06, 2019, 10:19 (908 dagar sedan) @ AH
Redigerad av Granis, onsdag, februari 06, 2019, 10:25

Nu får väl alla svara för sig själva, men inte tror jag det rör sig om "nåt kollektivt", typ. Eller nån särskild misstro mot nån särskild förening. Överhuvudtaget är det ju så att museiföreningarna nu existerat så länge, i flera fall vad gäller museibanor längre än "förebildbanorna" existerade som privatbanor i varje fall, att de insatser som gjordes på fordon och fasta anläggningar när de övertogs inte räcker längre. Alls.

Sedan var det ju dessutom så att i många fall kunde man ju överta mer eller mindre "nyckelfärdiga" anläggningar och fordon, som i "värsta fall" kunde renoveras (typ) under bar himmel i Sjövik, sådär. Det funkar inte längre. Många mil har körts i många år, så nu måste De Ordentliga Renoveringarna till. I många fall i princip samtidigt, dessutom. Då behövs det resurser; folk, pengar och lokaler. Och det är inte alltid så lätt... Inte ens för Dom Starka Föreningarna. Då måste man prioritera.

För TJF är det ju rälsbusstrafiken som är "stommen", och då är det inte så konstigt med det. "Släpper" man det är ju risken att man inte kan köra alls, i varje fall inte i full omfattning på hela banan, typ. Och det är väl inget bra alternativ. "Välkommen åter sommaren 2021 då vi kan köra ångtåg varannan söndag i juli mellan Jenny och Verkebäck" låter inte så vettigt om inget annat kan rulla under tiden. Framförallt om torkan skulle slå till igen i juli 2021.

/ L G ;-)


Hela tråden:

 

powered by my little forum