Chans för mfÖSJ/ Kristianstads Jvm? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Joakim L @, torsdag, februari 07, 2019, 10:33 (427 dagar sedan) @ Anders Svensson

Skjutbordet är rivet och dessutom ingår inte denna del i nedläggningen; det är bara rundstallet, vändskivan och spåren runt skivan som "läggs ner". Smedjan revs också för ett antal år sedan trots protester.

Jag hade personligen också gärna sett ett järnvägsmuseum här, så kunde man avvecklat Kristiandstad Södra, byggt en ny stor utställningshall och parkering i anslutning till rundstallet (gärna en ny gångbro över järnvägen så att även folk som kommer med tåget lätt kan ta sig hit). Rundstallet är ju i princip orört sedan 1960-talet och det hade varit mycket trevligt att samla så mycket som möjligt av skånskt privatbanematerial här. Marken på Kristianstad Södra är kommunen ändå intresserad av att bygga hus på så kommunal medfinansiering hade säkert gått att få till där.

Dock tror jag det hela faller av flera skäl, men ett "problem" i sammanhanget är att det redan finns ett järnvägsmuseum i Ängelholm och att ovan nästan förutsätter att museet där avvecklas för att inte konkurrera om kunder och resurser.

Jocke


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum