Ett par tåg mellan Älvsjö och Stuvsta 1986, 2 bilder (Fordon: allmänt)

av Mr H @, fredag, februari 08, 2019, 19:44 (418 dagar sedan) @ 53 Wadsten

Vilka tåg gick denna vagn i ned till Paris,hur lång tid tog resan för godset.

Den stod dagtid em i Helsingborg på tullspåret. Kommer inte ihåg när den lämnade Cst men den bör ha gått ner i 23:an som var första Helsingborgståg ner på morgonen. Kommer väl ihåg vagnen för det var ganska så mycket reklamationer på försändelserna.

Vagnen var vanligtvis sommartid ganska så vällastad med ex.vis cyklar som polletterades. Så vällastad så det var lätt att missa det som skulle av inom Sverige undervägs. När vagnen lämnade Helsingborg för kontinenten så var det uppenbarligen så att ingen på kontinenten brydde sig om att ta reda på försändelser som skulle inom Sverige och blivit kvar så det kunde t.o.m hända att försändelser till exempelvis Alvesta hamnade i Paris såväl paket som cyklar!!! Det är därför jag kommer ihåg att den gick ända till Paris!

Allt detta innebar ju en sådan merbelastning på reklamationer inom SJ, och det gick inte att få det att funka, så det var nog en viktig anledning till att vagnen så småningom drogs in. Men jag tror att den ändå gick ganska så många år!

//Mr H


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum