Godstågstidtabeller. Mer om tjänstetidtabeller (Tidtabeller)

av Kjell Aghult, Wednesday, February 27, 2019, 09:43 (1856 dagar sedan) @ Leif B

Som förtydligande så består tjänstetidtabellerna av "grafiska tidtabeller" som använts för tågledningen innehåller både resande- och godståg, helt nödvändigt för att kunna planera tågmötena när tidtabellen skapas och för tågledningen för att hålla reda på att tågen verkligen möts på stationerna och inte kör ihop ute på linjen.

Grafen är "modertidtabell", all planering görs på en sådan. Den riktar sig också till banavdelningen, för arbetstidsplaneringen.


Utöver "grafen" finns också "tidtabellsboken" i den finns stationer och tider för varje enskilt tåg med den information som lokföraren behöver...

Tdtboken användes också av konduktörerna, i vart fall tågbefälhavarna. De måste ju veta vem som skulle avgångssignalera. Till 1973 hade också tbfh (utöver föraren) viss tågmöteskontroll.
Boken användes också av de s k ordergivningsstationerna. Som hade sina fastställda ordergivningssträckor. En säkerhetsorder var ju ett slags ändring av tdtboken.

Småstationer (och vägvakter) använde s k tågordning (dock inte nådig!): En tågtidsförteckning för resp. plats. På stationer med vissa tillägg om möten, tåganmälan etc.


Hela tråden: