Museala banor & färjor i/kring Berlin (Järnväg allmänt)

av Christer Ljunggren @, torsdag, mars 07, 2019, 13:53 (449 dagar sedan) @ Anders_W

Hej - några småtips

Buckower Kleinbahn
Detta är en liten eldriven bana som lades ner i början av 90-talet men som sommartid kör igen lördag-söndag. http://www.buckower-kleinbahn.de Lämpligast så åker man tåg (RB26) till Müncheberg (riktning Kostrzyn) där Buckower Kleinbahn ansluter. På Buckower Kleinbahn gäller dock ej BVG/VBB-biljett. Samhället Buckow som ligger i ett naturskönt område (Märkischen Schweiz) är en trevlig liten ort och som självfallet har ett antal värdshus.

Woltersdorf strassenbahn
Ingen museiebana men en liten idyllisk spårväg http://www.woltersdorfer-strassenbahn.de/ med ca 60 år äldre tvåaxliga Gothavagnar och som går från S-banestationen Rahnsdorf (S-bahn S3 riktning Erkner) och genom det lilla samhället och fram till slussen (för småbåtar) i Woltersdorf och alldeles vid spårvägens slutpunkt ligger trivsamma café Knappe som har öppet onsdag-söndag. I närheten av slussen finns även par andra serveringar. På spårvägslinjen gäller även BVG/VBB taxa men tänk på att spårvägen går både i zon B och C.
Till/från Woltersdorf kan man sommartid även åka båt https://www.sternundkreis.de/de och ett tips är att i ena riktningen åka till/från Treptower park som är utgångspunkt för många av det rederiets båtar.

Med vänlig hälsning // Christer


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum