K 36 borde gå på en museibana (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Mazz ⌂ @, Haninge, torsdag, mars 07, 2019, 20:12 (492 dagar sedan) @ Svante Andersson

Jag håller med Dag, långt från nattsvart.
Sen är frågan vad som är ungdomar? I Nora har vi ett rätt stort gäng <= 30 bast. Både flickor och gossar som inte räds att skita ner sig, i, under eller över ett ånglok.

/MaL


Snittet i Faringe är inte alls att klaga på. (ULJ alltså).


Dag, MaL och Anders, nu får ni inte vara sådär ofina, tänk på vilken världsbild ni grumlar! Allt går åt helvete och det finns ingen som tar över, ingen som är intresserad av något alls längre och snart tar allt slut.

Hur tror ni det ser ut om ni kommer här och förmedlar en annan bild? Det går absolut inte för sig.


Och allt är så soligt och bra med underbar återväxt i hela gammeltågsbranschen hur kan det då komma sig att i princip alla utfärdstågsföreningar (de som inte har egen bana) har massor med "lik" stående och att man har stora problem att hålla något rullande.
Sedan kan man undra varför vissa föreningar som här står upp och slår sig för bröstet om hur duktiga de är inte i såfall ställer upp och tar hande om de här två loken som skulle vara så förträffliga på en liten bana med kort linjesträckning och låg sth... undrar, undrar!
Kanske det är så att de som sträcker upp handen här inte är berättigade att stå för föreningens offciella linje i detta fall.
Tänker gärna på vissa lok som SWB 40, SWB 16 och TGOJ 125 som jag en gång i tiden som medlem i NBVJ hade en förhoppning att få se i daglig drift... men hur blev det?

SA

Som marknadschef i Nora hoppas jag att jag kan leverera viss trovärdighet i alla fall... :-P De lok du beskriver finns alla omtalade i Magnus (MaL) verkstadsrapport och vi i Nora delar definitivt din förhoppning att se dom loken i drift igen... SWB 16 och 125-an känns hyggligt under kontroll, medan SWB 40 behöver utredas och därefter prioritetsordnas. Men viljan finns och loket är med i prioriteringsdiskussioner.

Jag hoppas även att det vi skriver från Nora inte uppfattas som att vi slår oss för bröstet, utan vi vill dela med oss om vad som händer och möjligtvis pyser det ut att vi har rätt skoj nu.

Angående SSnJ 7 så skulle jag personligen väldigt gärna se det loket i Nora, instämmer i att det skulle passa finfint i vår miljö. Men vi har ett antal ånglok redan i Nora och skulle jag föreslå att försöka pröva tanken att få SSnJ 7 till Nora finns risken att tjänstetvångströjan eller liknande kommer fram eller så. Om det ens idag är möjligt då loket redan har ny hemvist, för den delen.

--
/Mats Abramson


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum