.. och stulna vagnar (Järnväg allmänt)

av Bengt Löfgren, torsdag, mars 14, 2019, 13:31 (249 dagar sedan) @ mamma Ulla

Det har cirkulerat en berättelse om att NBJ i samband med nedläggningen av persontrafiken eller möjligen något tidigare gjorde sig av med en av sina äldre rälsbussar genom att köra ut den på linjen och välta den ner i en mosse. Där skulle den rätt snart ha sjunkit så pass att ingenting gick att se. Jag är skeptisk. Även om man vid tiden för den påstådda händelsen struntade i miljön och skrotpriserna skulle ha varit dåliga borde det inte varit ekonomiskt att göra så jämfört med att skrota på vanligt sätt.

Källa efterlyses.
Någon källa ej heller kunnat presteras till en annan "NBJ-historia": En SJ godsvagn skulle regelrätt ha stulits, då man märkte att den tappats bort i samtrafikbokföringen. Och märkts om till NBJ-nummer.


Apropå det, var det inte något företag i Orsatrakten som för snart 20 år sedan tog ett antal öppna godsvagnar (Os? Oms?), slipade bort ramstansar och märkte om vagnarna till PKP?


Voxna Express! Jag har domen liggande någonstans. En allmänt totaltsnurrig historia med förfalskade fakturor, obefintlig bokföring och folk som höll sig undan delgivning. Hela programmet alltså. :)


Länk till notis om tingsrättsdom.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum