Rundgångsspår? Spegelvänd bild... (Järnväg allmänt)

av John T ⌂ @, onsdag, maj 22, 2019, 23:04 (797 dagar sedan) @ Överkörmästaren

Ulf Lövenstierne (Spårvägsmuseets samlingar) fotograferade ena änden av rundgångsspåret här,

och den andra änden av det här.


Toppen, tack! Där ser man att då hade tåget fått egen banvall - eller åtminstone reserverat utrymme för båda sina spår mellan gatan och Humlegården. i gengäld skulle gatan rymma både en rad parkerade bilar och dubbelspår för spårvagnar. På andra bilden skymtar både en mustang i bakgrunden och spårvagnens enkla kontaktledningen över båda spårvagnsspåren i förgrund. Spårvägens 600 V skiljs för säkerhets skull från tågens 1500 V med både en klen spårvägsisolator och dubbla järnvägsisolatorer i linspannet.


Man ser också den sällsynta varianten av A27 ombyggd för högertrafik! ;-)

Skämt åsido, båda bilderna visar norra växeln, men från var sitt håll. På första bilden tittar vi söderut och på andra bilden norrut. Undrar om det verkligen fanns växel i södra änden då.

Nu vill jag väl inte påstå mig vara humorlös på något sätt - men ett enklare sätt att svara hade kanske varit att helt enkelt skriva att den ena bilden är spegelvänd ;-) För det är den, men jag medger att jag missade det. Bra att du uppmärksammade det.

Och just så - då hamnar vi återigen i läget att sakna fotobevis för två växlar. Eller kan någon hitta någon sådan bild, eller annat belägg?


Hela tråden:

 

powered by my little forum