Buggar i DigitaltMuseum (Fotografier/bildfrågor)

av Arne, Kungsholmen 王の島, tisdag, juni 11, 2019, 00:49 (399 dagar sedan) @ L Lundgren Digitaliseringsverksamheten.

Om man klickar sig vidare på exempelvis bolagsnamnen får man minst sagt lustiga träffar!
Ett exempel är bilden jag länkar till nedan - klickar jag Ursprungsbolag ASLJ får jag 90 träffar på järnvägsmuseets bilder från ASLJ, och 5 träffar på psykoterapeuter som Upplandsmuseet har lagt ut!

Jag har anmält det hela som en bugg och fått till svar att det är fixat - vilken bevisligen inte stämmer. Lite smått frustrerande eftersom jag ser var felet ligger.....

https://digitaltmuseum.se/021018123857/askersund-skyllberg-lerbacks-jarnvag-aslj-lok-4-...


Vi har uppmärksammat Kultur-IT, som äger Digitalt Museum, på problemet. Vi tittar dock redan på ett annat sätt att hantera bolag och bandelstillhörighet i databasen och i förlängningen på Digitalt Museum som dels kommer att lösa det här problemet men även leda till att det presenteras på ett mycket tydligare och mer informativt sätt.

Lennart Lundgren
Verksamhetsledare
Digitaliseringsverksamheten

Hur kommer det sig att ett norskt företag KulturIT har tagit över Samlingsportalen på det svenska Järnvägsmuseet i Gävle? Ingår även andra svenska museer i det här samarbetet och varför? Vad anser sig Järnvägsmuseet vinna på genom att gå in i det här norska samarbetet? Har man inte IT-kunskaper tillräckligt i den svenska organisationen? Är IT-kompetensen större i Norge?

Och vad är egentligen 'Digitaliseringsverksamheten'? Är det en del av Järnvägsmuseets arbete med Samlingsportalen? Enligt uppgift har samlingsportalen ca en halv miljon bilder (500.000) men samtidigt är tydligen endast ungefär 160.000 järnvägsbilder digitaliserade och sökbara på DigitaltMuseum (DM). Är personen Lennart Lundgren med titeln 'verksamhetsledare' del av JVM:s verksamhet eller är han en del av norska KulurIT? Vad gör i praktiken en 'verksamhetsledare'?

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum