Tvåaxlig boggibuss – en oxymoron? Tvåaxlig boggispårvagn (Järnväg allmänt)

av Kanal C @, fredag, juni 14, 2019, 01:13 (582 dagar sedan) @ Arne

Apropå den ursprungliga trådrubriken som TS skrivit så undrar jag om inte det här är fråga om en språklig 'oxymoron'? Tänk uttrycket 'en talande tystnad' exempelvis! Kan egentligen en 'tvåaxlig boggirälsbuss' finnas i verkliga livet. Det är möjligt att jag är för gammal och tänker fel. Men ett järnvägsfordon med två axlar, exempelvis en HC-rälsbuss, har väl inga boggier på dessa axlar. En gammal trä-Hilding har väl ett hjul i var ände på vardera axeln. Så hur har man egentligen tänkt här i tråden? ;-)


På den här bilden syns i alla fall en tvåaxlig boggispårvagn.

Nu var det ju inte en sån som trådstartaren syftade på. Jag tror mig har förstått hur trådskaparen menar, men jag vill ju inte beröva dig nöjet att lista ut det!

<massa text>

Så hur jag än vrider och vänder på saken så är en 'tvåaxlig boggirälsbuss' ett påstående som likt en språklig oxymoron motsäger sig självt. Det var därför jag ställde frågan i mitt föregående inlägg. Är det alltså fråga om en ferroviell skvader vi talar om här i tråden?! ;-)

Kan vi inte göra så att du läser och gör som ungefär alla andra, dvs förstår vad som menas utan några långa och invecklade kvasiinlägg?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum