Historik över Stockholms spårvägar i bokform? (Järnväg allmänt)

av Överkörmästaren, lördag, juli 13, 2019, 15:00 (99 dagar sedan) @ Lennart Petersen

De 2 titlar som du nämner är inte i bokform utan 2 olika tv-program gjorda av SVT eller någon annan kanal någon gång på 1980 - 1990-talet. Har de båda programmen bandade på VHS men kvaliteten är för dåtiden hyfsade m.a.a. tekniken och dess VHS-maskiner som ofta hittade på egna variabler i inspelningstekniken.:-( :-( :-(
Jobbade då vid den tiden inom Radio&TV branschen och kunde använda mig inom det senaste vad beträffar VHS-Maskiner. Men titlarna härstammar från TV.;-) ;-) ;-)
tobbe


Nja de kan var båda delar, jag har läst dem nämligen. I allra högsta grad som böcker på stadsbiblioteket i Falköping tidigt 80-tal, långt innan jag ens sett ett VHS-band.
Men jag har fått de tips som behövdes, så det spelar inte så stor roll iofs.

”Stockholm på spåret” är ett massivt verk på 372 sidor och bör vara den absolut mest kompletta beskrivningen av Stockholms spårvägar. Det är floder med detaljer om linjenummer, öppning-stängning , kartor o.s.v Den allra senaste utbyggnaden av Tvärbana och linje7 saknas förstås av förståeliga skäl


Ja, man kan ju alltid hoppas på en reviderad utgåva med dessa kompletteringar, samt med bättre upplösning på de bilder som tyvärr blev alldeles knasiga i urupplagan. (Som vanligt var det ju viktigare att hålla tidplanen än att det blev rätt...:-P ) I sådant fall skulle det bli det ännu mer ultimata verket!

Jag skulle i vart fall uppskatta kanske ett supplement med beskrivning av det som hänt sedan boken kom ut. Det är ju glädjande i sig att spårvägen i Stockholm byggs ut.
Tittar lite på bilderna i boken och visst ser det bedrövligt ut. De svartvita tycker jag får godkänt överlag men hur har man fått till det med färgbilderna ? Det är ju duktiga fotografer bakom bilderna och dom kan väl knappast fått till den oskärpa och dåliga kvalitet som syns här.

Nej, originalen är skarpa men det blev ändå tillstrulat. Gunnar Ekeving muttrar i en gammal tråd någonting om att boken måste hinna ges ut till Hjulmarknaden, och det är mitt minne också, sen minns jag inte ens vilket år det var eller varför det var så viktigt att hinna till just den.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum