Landskrona gamla station (Järnväg allmänt)

av Poddy @, onsdag, augusti 14, 2019, 20:52 (232 dagar sedan)

Tog tåget till Billeberga med min cykel.Cyklade sedan på cykelvägen på före detta banvallen via Assmundtorp till de östligaste utkanterna av Landskrona. Banvallen är nu en asfalterad cykelväg och kontaktledningstolparna står kvar. De har belysning för cykelvägen. Banvallscykelvägen upphör där ett nytt industriområde håller på att växa fram. Vidare in till Landskrona på andra vägar.

Men väl vid Landskrona gamla station ser jag att all kontaktledning är bortplockad. Alla kontaktledningsbryggor är kvar. Vad kan tanken vara med att spara dessa, ser rätt trist ut. Även kontaktledningstolpar för spåret fram till växeln vid Västkustbanan står kvar. Det repareras godsvagnar i Landskrona men det kan inte kräva alla spår som ligger kvar.

Detta är förvisso inte unikt för Landskrona att bara kontaktledningar plockas bort och resten får stå kvar men kan undra varför.Stolpar,bryggor och räls måste ha ett skrotvärde. I andra sammanhang är det tveksamt att lämna kvar skrot efter tidigare verksamhet. Men tydligen inte här.

/P


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum