Byggnadsminnet smalspåret berättar - 8 september (Anslagstavla, resor mm)

av JK, Wednesday, August 21, 2019, 15:20 (1703 dagar sedan)

Välkommen till en specialutfärd på Smalspårsjärnvägen Hultsfred–Västervik på sträckan Västervik–Tuna, söndagen den 8 september.

Utfärden har temat “Byggnadsminnet smalspåret berättar” och vi besöker stationer och andra byggda miljöer längs banan och berättar om dess historia och bevarande. Järnvägen Hultsfred–Västervik är den första byggnadsminnesförklarade järnvägen med tillhörande byggnader och anläggningar i landet. Därför vill vi uppmärksamma våra järnvägsmiljöer i samband med att Västerviksbanorna i år firar sitt 140 årsjubileum.

Resan arrangeras av Tjustbygdens Järnvägsförening och Förvaltnings AB Smålandsbanan i samarbete med Tjustbygdens Kulturhistoriska Förening.

Läs mer om utfärden och programmet [link=https://smalsparsarkivet.se/wp-content/uploads/2019/08/inbjudan-byggnadsminnetberattar-1.pdf]här[/link]!

[b][b]Pris[/b][/b]
290 kronor per person. I priset ingår resa, lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe samt guidning. Betalning sker på plats med kontanter, swish eller med kort.

[b]Anmälan[/b]
Bindande anmälan görs till Tjustbygdens Järnvägsförening senast den 3 september på e-post: [link=mailto:info@smalsparet.se]info@smalsparet.se[/link].


Hela tråden: