Samlingsportalen / Digitalt Museum (Historiskt material)

av Stefan Olsson @, lördag, augusti 31, 2019, 11:15 (820 dagar sedan) @ Mats Björkelund

Ett annat plus i Digitalt Museum är att man får upp en massa andra samlingar också. Inte alla bilder med tex järnvägsmotiv finns i järnvägsmuseums samling. Om du inte upptäckt det än så sök på litet ortsnamn...

Bandel och bolag var ju givetvis bra, men bolag är ju fortfarande sökbart, åtminstone som vidarelänkning. Om man dessutom väljer bildläge=bilder så får man allt presenterat på ett enkelt och bra sätt.

Allt bygger ju på att bilder blir rätt kategoriserade och det är väl det som är museernas stora problem, kan man konstatera... Och att man gör något åt alla kopior av bilder som DM är nerlusat med.

I arbetet med smalspåriga personvagnar så kan jag inte säga att vi hindras av övergången till DM. Jag skulle vara glad om alla kommuners bildarkiv varit med också. Däremot har forumet i sin helhet fått ett problem genom att museet brutit en mycket stor mängd länkningar. Tvivlar på att någon kommer att orka åtgärda det. Synd, då många av dessa diskussioner utgjort intressanta kompletteringar och kommentarer till museets bilder. Vi får nu hoppas att det ligger still i fortsättningen och att det är fortsatt intressant att länka till DM.


Hela tråden:

 

powered by my little forum