Olyckan i Skogås 1985 - ATC ur bruk? Gammal PV-tråd (Järnväg allmänt)

av Bobo L @, onsdag, september 11, 2019, 12:37 (305 dagar sedan) @ Överkörmästaren

Bobo, här är en länk till tråden i Postvagnen förra gången du frågade om den här olyckan:

http://postvagnen.com/forum/index.php?mode=thread&id=572276


Haha, ja men min fråga DEN HÄR gången utgick ifrån tidningsartikelns uppgift om att en stor del av tågen gick ut i trafik med ATC-fel redan från utgångsstation. I förra diskussionen uppgavs att tåget fått ATC-vaj när det var i trafik och fått tillåtelse att trots detta fortsätta.

Jo men det är ju tokigt att tillämpa uttrycket "utgångsstation" i SL:s pendeltågstrafik på samma sätt som om det hade gällt Stockholm-Malmö eller något sådant. Ett X1-sätt i Nynäshamn är ju lika mycket på "utgångsstation" som ett roslagsbanetåg i Kårsta, d v s i praktiken inte alls - det är Stockholm eller för den delen Mörby/Älvsjö som är den egentliga utgångsstationen som man måste få hem skräpet till när det inte fungerar. Givetvis kan man köra som tjänstetåg om man tror att man gör säkerheten en tjänst på det sättet, och idag med allt nutida järnvägsfolk som inte begriper något annat än förbud så är det säkert så man gör också. :-P

Nähä!

Du menar alltså att om en X60 idag, som rullat ut från någon av skötselanläggningarna snortidigt i ottan, skulle få ATC-brax vid halvsju-rycket i början av morgonrusningen så skulle vagnhelvetet få rulla färdigt hela sitt omlopp tills ingång (heter det fortfarande "inryckning" i SL-trafiken? :-) ) fram på småtimmarna?

Det hoppas jag VERKLIGEN inte är tillåtet. Vagnen ska ur trafik så snart som möjligt och smidigt är!

Säg att vagnen lämnat Märsta söderut vid strax efter 06 på morgonen, och ATC:n börjar kinka vid Rosersberg. Helst skulle då vagnen åt sidan på första bästa ställe där den inte är TOKMYCKET i vägen. Tyvärr är väl det först vid Citykällaren? 80 km/tim fram dit, sen utrymma! Sen får vagnen tomma fram till och in i Älvsjö-anläggningen. Därefter rep, eller om så erfordras, släpas (alltså gå som ej första dragfordon) i en fora till lämplig anläggning, dvs tex Hagalund, Bro, Tillberga, Motala eller Nykroppa.

Vad säger de lagkloka om saken? Full trafik som om inget hänt, dock längst till nästa R4? :-P :-|

Jaja, vi har lämnat 30-årsgränsen för forumets ämnen bakom oss så vi kanske ska släppa saken? Men jag har rätt! :-D


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum