505, 543 m.m. (Järnväg allmänt)

av Fredrik Lundström @, torsdag, september 12, 2019, 19:21 (579 dagar sedan) @ Mr H

Raketen ?, minns inte att vi kallade den för det. Annars var det samma lokförare hela vägen.
Problemet med turen var att vi fick "undertid" på denna tur. Vi gjorde inte ett helt dagsverk till Malmö och sen hem. Ett dagsverk var 7.25 timmar. Det var två dagsverk/ turer med överliggning i Malmö.
Mvh Kari Korkala


I alla fall kallade en del Hagalundare den för "Raketen". Naturligtvis så kan det finnas andra som inte gjorde det. Tycker i alla fall att det var ett fyndigt "smeknamn" bland de som använde det.

/Mr H

På trafikplaneringen kallades alla direkttågen för "Drakar". 505, 405, 400 m.fl, men det kanske bara var där. Var inte förarturen ganska tight ritad för 505 förresten? Jag har något svagt minne av spruckna nattvilor när 505 var försenade.

Jag tror inte anslutningen till Berlintåget låg med 505, utan istället med 543, åtminstone på senare år. Just nu har jag inte mina moderna kommunickor tillgängliga så jag kan inte kolla.

543 var inte kul att trafiksamordna när tåget var sent. Allra värst var dock 444, det tåget kunde ha en A4-sida med destinationer för övergångsresande i Hallsberg en fredagskväll. Till å med Norrlandsnattågens anslutningar var enklare att hantera.


Hela tråden:

 

powered by my little forum