Forshem, intressant historia (Järnväg allmänt)

av daniel @, lördag, oktober 12, 2019, 16:21 (7 dagar sedan) @ Fredrik Lundström

1980 lades godstrafiken till hamnen vid Vänern ner, men växeln (jfr 1965) togs inte bort förrän 1995. (Det är väl troligt att Forshems västra stationsgräns då, 1995, flyttades tillbaka till ungefär ursprunglig position.)


En ändringsnotering i signalritningarna till Forshem anger att Vänerns lastplats slopades vecka 36 år 1994. Exakt dag är tyvärr inte utskrivet.

Ä-noten som används för att hålla i hop en signalbygghandling är endast löst förknippad med inkopplingsdatumet. Ä-noten, som uttrycks som år och vecka, t.ex. 9436, väljs vid projekteringens början för att överensstämma med den planerade inkopplingsveckan. Om projektet blir försenat, som projekt ofta blir, byter man i princip aldrig Ä-noten, detta gäller även vid flera års försening.

Om man ska skapa en ny Ä-not som berör en signalanläggning där det redan finns öppna Ä-noter (påbörjade, men ännu ej inkopplade), så bör man välja sin nya Ä-not så att inkopplingarna kommer att ske i kronologisk ordning med hänsyn Ä-noterna. Om man då ska passa in sig före en försenad Ä-not, så blir man då tvungen att väja en år-vecka som inte ens från början motsvarar planerad inkoppling.

Det som en Ä-not säger i fråga om tidpunkt för inkopplingen är att den i varje fall inte är gjord före angivet år och vecka och vanligen högst ett par år efter.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum