Alunda den 6/7 1967, bild (Bana)

av Stefan Isaksson @, Uppsala, söndag, november 03, 2019, 15:24 (147 dagar sedan) @ js

Är det vänstertrafik bussar till skrot ? 3 sept 67 blev det högertrafik. De blanka skenorna avslöjar att det går godståg , de gick väl norrut till Gimo ? Person trafiken lades ju ner några år tidigare.

Var det inte 1967 som SJ körde stora mängder slaggsten/gruvsten från Dannemora till grusningsarbeten på Österskärslinjen. Den trafiken kunde väl slipa rälsen blank. Godstrafiken Alunda-Gimo borde väl upphört, att döma av att sidospåren och därmed rundgångsmöjligheten tycks vara uppriven (inte bara persontrafiken, utan "all" trafik las ned 1961, vilket förvisso inte hindrade SJ från att köra malm från Ramshäll via Alunda efter nedläggningen).

Vänstertrafikbussar som väntar på skrot före dagen H tror jag inte så mycket på: det borde varit bussbrist sista månaderna, eftersom de bussar som inte skulle rangeras ut var inne på verkstad för högertrafikombyggnad. Vi vet ju till exempel från Stockholms Spårvägar att H15 kom i trafik 1967, trots att de egentligen varit utrangerade i ett par år, detta eftersom vagntyperna H23-H27 och H30 byggdes om till högertrafik. (Möjligen också H29, men dessa var ett par turistbussar.)

SI


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum