Alunda den 6/7 1967, bild (Bana)

av Överkörmästaren, söndag, november 03, 2019, 15:38 (247 dagar sedan) @ Stefan Isaksson

Vänstertrafikbussar som väntar på skrot före dagen H tror jag inte så mycket på: det borde varit bussbrist sista månaderna, eftersom de bussar som inte skulle rangeras ut var inne på verkstad för högertrafikombyggnad. Vi vet ju till exempel från Stockholms Spårvägar att H15 kom i trafik 1967, trots att de egentligen varit utrangerade i ett par år, detta eftersom vagntyperna H23-H27 och H30 byggdes om till högertrafik. (Möjligen också H29, men dessa var ett par turistbussar.)

SI

Snedvrider du inte rätt rejält nu när det gäller H15? I själva verket var det väl så att trots att man gjorde i ordning ett helt gäng H15 så var det bara vid ett fåtal tillfällen som dessa tvåmansbetjänade gamla monster faktiskt kom till användning.

Sen vet jag inte hur SS kommer in i bilden heller; bussarna på bilden är väl rimligen SJ-vagnar som SJ har ställt upp på sin egen mark, den närmaste verkar ha ett B-nummer så dessa har väl ingenting med innerstadstrafiken eller den blivande SL-trafiken överhuvudtaget att göra.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum