Alunda den 6/7 1967, bild (Bana)

av Stefan Isaksson @, Uppsala, söndag, november 03, 2019, 18:10 (249 dagar sedan) @ Överkörmästaren

Snedvrider du inte rätt rejält nu när det gäller H15? I själva verket var det väl så att trots att man gjorde i ordning ett helt gäng H15 så var det bara vid ett fåtal tillfällen som dessa tvåmansbetjänade gamla monster faktiskt kom till användning.

Må vara, men bara det faktum att de gjordes i ordning illustrerar väl att SS förväntade sig vagnsbrist. Om det sedan visade sig att den inte var särskilt svår, så var det väl ingen som klagade över det. :-)


Sen vet jag inte hur SS kommer in i bilden heller

Bara som ett exempel. Men jag tar för givet att problemet var allmänt, alla bussföretag behövde ju ha full vagnpark både före och efter dagen H, och i den mån som även SJ lät bygga om sina modernare bussar till högertrafik, så torde även SJ haft ett behov av att hålla gamla utrangeringsmogna bussar i trafik (eller åtminstone trafikdugliga) in i det sista. Alltså tror jag inte att de skrotade några gamla bussar sista året av vänstertrafik (om de inte hade något allvarligt haveri vill säga, men då ställdes de knappast upp invid en nedlagd järnvägsstation). Detaljerna för SJ:s bussar vet jag dock inget närmare om.

SI


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum