Alunda den 6/7 1967, bild (Bana)

av Bobo L @, måndag, november 04, 2019, 12:09 (246 dagar sedan) @ Harald

Ingen av bussarna (karosserierna) på bilden ser svenska ut. Vad är det för djur vi ser?

SJ, och kanske andra bussåkerier, köpte en hel drös slopade/slopningsmogna danska högertrafikbussar för att fylla upp för brister när skapligt moderna svenska vänstertrafikvagnar var inne för ombyggnad till högertrafik. Merparten (eller alla?) gick sen till skrot innan året 1967 var till ända. Trots detta målades allihop (eller bara vissa?) om till SJ:s bussmålning. Troligen var det åtskilliga av dessa danska bussar som överhuvudtaget aldrig kom ut i trafik Sverige.

Kan bussarna på bilden vara sådana?


Men snälla nån, det är ju vänstertrafiksbussar på bilden, och f.ö. är ju karosserna lätt identifierbara. Den främsta är en Hägglundskaross. Det är en SJ turist/långfärdsbuss vilket man ser på förardörren och fönstren i takrundningen. Den hade väl blivit degraderad till vanlig linjetrafik eller skolskjuts när bilden togs. Av de två andra ser man i alla fall så mycket att man ser att det är SKV Boxerkaross.

Javisst, jag är snäll! ;-)

Jag är ju född på sent 1900-tal och inte 1800 dito, så SKV "Boxerkarosser" har jag aldrig träffat på, men den främre tyckte jag också hade en Hägglundarfront. Däremot såg sidofönstren för låga ut för att påminna om något jag sett förut. Och det var ju en groda att inte reflektera över dörrplaceringarna, jag var så inne i att begrunda vad som anförts i de föregående inläggen! :-P

Men har du något att säga om mina utsagor i sak?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum