Årstabron 1951-52 (Järnväg allmänt)

av Mattias Jansson @, söndag, november 17, 2019, 18:14 (238 dagar sedan) @ Carl Olof Mossberg

Gisningsvis Xt "Värmlänningen" på ingående mot Stockholm C. Tågsättet ser ut att vara XoA8.


Fast det är väl 3 vagnar, d vs Xoa5? Och Xoa8 gick väl bara i GDG-expressen så tidigt som i början av 50-talet? Och både Östergyllen, Göteborgaren och Värmlänningen gick med dessa fordon denna väg vid denna tid, så det torde väl vara ca 33% chans för vilken som av dessa tre.


Javisst är det Xoa5!
Verkar vara eftermiddagssol på sommaren om kortet är rättvänt. Tåget ser ut att gå på uppspår mot Stockholm. Värmlänningen ankom vid 10-tiden och Göteborgaren vid 12-tiden. Östergyllen ser ut att ankomma strax före Värmlänningen även om jag inte har exakt denna tidtabell. Verkar osannolikt att det är något av de namngivna tågen. Stockholmaren hade ett etermiddagsläge på lördagar vissa tidtabeller men var det Xoa5?
Vad tror expertisen om detta? :-)

Stockholmaren fanns väl inte alls 1951-52, utan det var väl först efter att de båda första Ra-loken levererats 1955 som expresstågen på VSb dubblerades till 2 st? (Och om jag nu ska vara en torr typ och föregripa en grej som i detta forum kommit upp med viss regelbundenhet: nej, de båda tågen Göteborgaren och Stockholmaren gick aldrig olika fort beroende på namn.)


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum