Fram och tillbaks över bron... Pendeltågskaos (Järnväg allmänt)

av tobbe @, fredag, november 22, 2019, 22:31 (308 dagar sedan) @ IH

Vintrarna i en X1 en tidig morgon då tempen låg på -15 grader och trots att tågsättet varit värmekopplat under natten kunde vara en riktig pärs. Värmen i kupèerna försvann ju illa kvickt redan efter ett par stationsuppehåll och rutorna immade på insidan var nog inte så roligt för resenärerna. Man försökte ju att stänga dörrarna så fort det nånsin gick, men många tycktes inte ha så bråttom vid stationsuppehållen vilket gjorde att värmen försvann illa kvickt...
Men i hytten där vi satt och manövrerade dörrarna kunde man väl hålla hyfsad värme och ibland fick man ta hjälp av kokplattan en liten stund men det var inget som rekommenderades.
Peppar,peppar så råkade jag aldrig ut för nån evakuering längs linjen vilket många av mina kollegor gjorde... Och sen alla de otaliga dörrfel som uppstod i parti och minut dagligen inte att förglömma vilket förlängde uppehållen på stationerna ytterligare. Många minnen som man inte glömmer i första taget men måste ändå påpeka att samarbetet mellan förare och tågvakt i 98 % av tillbuden funkade jättebra för vi var ju ett team under färden. När sedan X10-tågen kom så blev det iallafall till det bättre även om de krånglade av barnsjukdomar i början.:-) :-) :-)
tobbe


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum