En fråga om bildstorleken i jvmv2-forumet (Fotografier/bildfrågor)

av Arne, Thursday, January 30, 2020, 21:21 (1546 dagar sedan) @ BJ

Håll ner tangenten "Ctrl" och skrolla samtidigt på musens "hjul" så ändrar du förstorningsgrad i vebbläsaren.
BJ

Tack för ditt svar. Men det löser dessvärre inte problemet med textgraden och den samtidiga skrollningen i sidled av bilden. Att använda Ctrl och skrollhjulet på musen är ju i princip samma sak som att använda Ctrl och plus (+) eller minus (-) på det numeriska tangentbordet på datorn. Och skrollar man i sidled (i praktiken ändrar bildstorleken) för att visa hela bilden så blir ju texten samtidigt desto mindre.

Det här problemet illustreras väl av tråden om 'SJ F 1200 återkomst till Sverige' år 1963. I startinlägget syns både bild och text bra utan skrollning. Medan man i första svarsinlägget ser loket där färgbilden från 1965 måste skrollas i sidled men då ändras också storleken på textgraden som blir mindre.

Se följande länkar:
[link=https://www.jvmv2.se/forum/index.php?id=226026]Startbilden på F 1200 i hamnen på Hälsingborg (stavning år 1963)[/link]
och
[link=https://www.jvmv2.se/forum/index.php?id=226030]Andra bilden på F 1200 tagen 1965 vid provfärd i Nälden utanför Östersund[/link]

Så jag undrar fortfarande om det finns något annat praktiskt knep som kan ändra bildstorleken på den postade bilden men samtidigt kunna bibehålla vald storlek på texten i inlägget?! Jag har något dunkelt minne av att man kan göra just detta vilket beskrivits av Microsoft i samband med lanseringen av någon tidigare version av Windows. Frågan är bara hur och om det fortfarande går bra i Windows 10? :-)


Hela tråden: