Godståg i Hultsfred 1969 - smutsiga T43 och omlopp. (Järnväg allmänt)

av S-O Johansson @, tisdag, februari 18, 2020, 18:10 (100 dagar sedan) @ Karlsson

Halmstad T43 som det rör sig om hade långa omlopp och Linköping låg längst norrut på det. Så det var väl inte underligt om de kunde bli smutsiga. Annars är min minnesbild att Halmstads T43:or var väl tvättade. Bilden visar ett mer ovanligt tillstånd av en Halmstad T43.


1969 var väl Västervik den sista utposten? Halmstad-Nässjö-Hultsfred-Linköping-Västervik-Linköping-Hultsfred är väl inte en helt orimlig resa för loket på bilden och i så fall har det ju hunnit med ganska många mil på dammiga grusbanor.

Jo, visserligen gick de till Västervik men det var bara över dagen. Och Västervik ligger ju söder om Linköping. I Linköping stod de över natt och fick tillsyn och service men ingen översyn eller tvätt som de fick i Halmstad.
Dessutom tog det ju ett antal dagar innan de kom tillbaka till Halmstad. Och ett fordonsomlopp är ju något preliminärt eftersom olika saker, mestadels skador, inte gör att det kan följas. En del fordon kan bli kvar längre ute i omloppet och andra komma tillbaka snabbare. Och det var ju inte raka vägen mellan Halmstad och Linköping.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum