Berga-Ruda-Kvillegärde + en till (Järnväg allmänt)

av Granis, Tuesday, February 25, 2020, 08:56 (1516 dagar sedan) @ Peter A

Håller med. Trafiken till Kvillegärde gick till batterifabriken där, en verksamhet som stängdes ner p g a högre miljökrav. Saneringen lär ha varit omfattande, vilket märks på platsen idag =ser helt tom ut. Som en park, typ.

Ett annat småländskt smalspår som är dåligt dokumenterat trots att det (som godsbana i varje fall) levde ganska länge är gamla HvSJ/ VJ´s västligaste del mellan Sävsjö och Landsbro. Persontrafiken upphörde där (också) 1961, och med den all trafik närmast Sävsjö. Men spåret ända fram till stationen och plattformarna där lär ha legat kvar in på 70-talet. Rentav "sent"?

Kvarvarande godstrafik väster om Landsbro försvann under 60-talet, och så mellan Landsbro och Vetlanda 1973. Från den sistnämnda sträckan har jag sett en del bilder, men väster därom är det dåligt.

Som vi nyligen sett här låg en bit smalspår västerifrån in till Vetlanda station kvar så länge smalspårstrafiken pågick österut (till Kvillsfors/ Järnforsen) tack vare att smalspårstallet var beläget i den ändan.

/ L G


Hela tråden: