Godståg på smalspåret i Fågelsta (Fordon: lok)

av Karlsson, Thursday, March 05, 2020, 11:48 (1511 dagar sedan) @ Nils-Eric Sääf

Jag vet alla namnen på denna järnväg. Du behöver inte spela "Allan" eftersom som jag varit medlem i massor av år. Men har du blivit tillförordnad "besservisser" i Föreningen så kanske du vill betala min medlemsavgift i fortsättningen så backar jag ut ur "Smalspåret"

Att du vet alla namn som förekommer betvivlar jag inte. Däremot finns det många andra som inte har samma kunskap och blandar ihop olika sorters smalspårsverksamheter i Småland. Det handlar alltså inte om någon sorts tillrättavisande av dig utan ett förtydligande om vem som gör vad för dem som inte är lika insatta som dig. För dig och mig är det en självklarhet vilken sträcka som avses och vem som gör vad.

För att ta ett exempel, det förekommer fortfarande prat om "Smalspåret i Småland". Vilket avses? Mig veterligen finns det åtminstone tre stycken smalspår i Småland. På samma sätt pratas det ibland om VHVJ som något som skulle existera i nutid eller väldigt långt tillbaka trots att det bara existerade 1986-1992. I pressen kan man ibland läsa om Tjustbygdens Järnvägsförening som smalspårsföreningen eller smalspårsvännerna, vilket även det är förväxlingsrisk med verksamheter som finns på andra järnvägar.

Åter igen, det handlar inte om att lära dig, Sääf, något utan ett förtydligande för de som inte har samma detaljkunskap som du.


Hela tråden: