YBFo6 (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av Thomas Tell, Thursday, March 19, 2020, 14:42 (1470 dagar sedan) @ Hans Broman

- - -

Men kan den verkligen då haft det officiella litterat YBFo6 om det var en temporär lokal lösning? Kan den varit märkt med detta littera?


Den som först i diskussionen förde in denna motorvagn med en salong och ett godsutrymme var Sven Bårström. Han skrev först så här: "Jag åkte en gång 1954 i en YCF06 på Inlandsbanan. Jag vill minnas att den hette så. - - -"

Sedan svarade Anders Jansson: "Jag är inte beredd att vara lika kategorisk. Kan mycket väl tänka mig att det kan ha rört sig om en lokal anpassning där man demonterat sofforna i halva rälsbussen. Allt i väntan på leverans av lämpliga släpvagnar med godsutrymme. Den typen av lösningar har genom åren förekommit på olika fordonstyper. Inte alltid sanktionerade uppifrån."

Sven Bårström svarade i morse: "Det är nog en rimlig förklaring som Anders Jansson anger. - - -"

Jag uppfattar därför att Sven Bårström inte håller fast vid sin minnesbild om att motorvagnen var märkt YCFo6. Han var inte säker ens i första inlägget.

Om lösningen var temporär borde inte omlittrering gjorts. Jag hittar inget om YCFo6 i Arne Hällqvist stora bok om rälsbussar.
/tell


Hela tråden: