Ellok som tema på någon utställning!!! (Fordon: lok)

av Staffan Granath, onsdag, februari 04, 2009, 23:32 (4461 dagar sedan) @ Bengt Österdahl

Sverige har en lång ellokshistoria. Egentligen har elloken en längre historia och har dominerat det svenska järnvägsnätet mer än ångloken. Fast vissa tycker väl nu att jag svär i kyrkan ;-)

Tänk om man kunde ha någon sorts temadag någonstans med en utställning om Sveriges ellok och elmotorvagnar. Man samlar så många bevarade elfordon som möjligt på samma plats och dessutom visar man också upp det som är i drift idag och givetvis också det allra modernaste som finns. Tänk om man t ex på järnvägsmuseets dag i Gävle i höst kunde ha elfordon som ett tema :-)


Du svär inte alls i kyrkan.

Jag är mer intresserad av ellok än av ånglok, vilket väl till stor beror på att jag är uppvuxen i Örebrotrakten och där var alla linjer elektrifierade tidigt (fd NÖJ undantagen) .

med risk för att ostrakiseras av ULJ så skulle jag nog kunna tänka mig att stödja en sådan aktion, de är ju som nämnt fler generationer som åkt el-tåg än ång-dito idag.:-| :-)

detaljer hur det skall gå till och vad finns det specialister på, men vad som finns i drift hos föreningar borde det väl snabbt gå att kartlägga :-) :-)

Z-loket kunde väl åtminstånde få ut och lufta sig :-) :-D

från det elektrointresseade morshyttan :-| :-) :-D


Hela tråden:

 

powered by my little forum