Berga - En eller två spårrensare? (Järnväg allmänt)

av Ola Almquist, Tuesday, April 07, 2020, 23:07 (1473 dagar sedan) @ K Lemming

[image][image]
Spårrensaren missade jag att identifiera, någon kanske vet och känner till var den finns idag?


Kan vara VI D 26 (f.d. 27) Bs Tjv (f.d. Bgv) 843. F.d. NVHJ NNs 1722. Hamnade senare i Hultsfred. Fanns kvar 2011 enligt denna tråd men kan vara skrotad efter detta.

/Ola


Är det samma spårrensare på dessa båda bilder, på den övre bilden står den mellan vagnar, några vagnar syns inte på nedre bilden. Eller är bilderna från olika dagar i april 1978 så att den har flyttats, eller övriga vagnar flyttats.

Det fanns iaf en spårrensare som var målad orange, den övre är väldigt ljus på bilden och skulle kunna vara denna. Den nedre är inte lika ljus och är garanterat standardgrå.

Det ser ut som att bilderna är tagna med några dagars mellanrum då man på bild 1 i originalinlägget hunnit längre med rivningen av magasinet än på bild 2. Hur det såg ut kan man se på denna bild.

Platsen för den eventulla andra spårrensaren kan man se här. Jag vet inte exakt var ovanstående bild på Tjv 843 är tagen men förutom att solljuset kan spela ett spratt finns det ett alternativ. Den andra skulle kunna vara denna som också hade ett förflutet i Bergatrakten och av någon anledning fanns i Västervik 1979. Sedan hamnade den i Hultsfred tillsammans med Tjv 843. Tjv 806 finns numera på ULJ. Den orange spårrensaren befann sig i Vetlanda.

/Ola


Hela tråden: