Detta.. (Fordon: vagnar)

av Granis, Saturday, February 07, 2009, 13:28 (5349 dagar sedan) @ Kurt G. Möller

Du menar väl om Nisse Möller (som dock numera skriver som Nils P Möller) sålde en lokskylt till Nisse Ström för att sätta upp i Träskeboda station på XYJ (vanligtvis kallad för "Träskkatten" ) men i stället säljer den till Mr Nizzie from good old US of A? :-) :-P :-D

Fast exemplet är inte dumt: Vad händer om vi gör överenskommelsen, och så visar det sig att Nisse Danneskog -som ju är erkänt duktig på hemligheter för att kunna åstadkomma "julklappseffekter"- via Gamle Lokförare Nisse Nilsson (vad annars?) utanför Rimbo redan fixat den andra skylten men hållit det hemligt? Ska vi då inte sälja skylten Du fixat till dollarmiljonären Nizzie för att på så sätt få pengar till renoveringen av NÖJ 16? Eller ska vi sätta upp båda? Eller låta Danneskog behålla sin skylt så han kan sätta upp den på väggen hemma i sitt vardagsrum, bredvid helporträttet i olja av Ben.. Nils E Unvér? ;-)

Jag tycker att vi skulle rådgöra med Dig inför en ev försäljning. Men då är vi liksom tillbaka till frågan: Hur mycket ska man acceptera från en mecenat? Det kanske hade varit bäst att betala "marknadspris" för skylten så Du inte skulle kunna komma med några villkor? Eller tacka nej om Du enbart vill sälja den till "vänskapspris"? Och hoppas på att Nisse D "har nåt i bakfickan"? :-)

/ L G


Hela tråden: