Planfri korsning för Nynäsbanan i Älvsjö 1969, 3 bilder (Bana)

av Alex @, söndag, juni 28, 2020, 12:29 (89 dagar sedan) @ Ulfe

[image]

Bilden tagen mot söder, markarbeten för Älvsjömässan pågår.

Kul att se dessa bilder. Född och uppvuxen i Huddinge så var detta förstås vardagsmat under åren typ mellan 1960-1980 efter oräkneliga pendlarresor in till stan. Byggprojekten norr och söder om Älvsjö gav alltid något att titta på. Älvsjö godsbangård kom också att utvecklas till en mycket levande godsbangård där fjärrgodstågen stod uppställda på rad på kvällarna för att gå vidare till Skåne och Göteborg.

Den sista bilderna visar i förgrunden utdragsspåret från den lilla godsbangården vid Älvsjö station. Det var ganska vanligt att det förekom växling med en T21 på denna bangård och den brukade ofta stå med en släpa på det här utdragsspåret när man passerade förbi.

Bangården i Älvsjö var trots allt relativt stor och kompletterades förstås av bangården och industrispåren nere i Västberga industriområde + hamnen i Liljeholmen. Jag minns det knappt men området mellan Älvsjö och Årstabron var i princip orört utan bebyggelse. Ett spår från Västberga passerade under stambanan och anslöt till banan mot Mejericentralen och Slakthusområdet. Detta spår hade också en direkt anslutning norrut som anslöt till stambanan i princip vid dagens läge för Årstabergs pendeltågstation. (se länk till historisk bild från Eniro nedan)

https://kartor.eniro.se/?c=59.287532,18.014016&z=15&l=historic&q="Älvs... station, ÄLVSJÖ";207753500;geo


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum