Färjeväxling Helsingborg F 1974 (Järnväg allmänt)

av Mr H @, tisdag, juni 30, 2020, 12:36 (3 dagar sedan) @ tobbe

Vilka nostalgiska minnen dessa bilder ger. Började inte åka på HbF förrän våren 1985 när jag som tbfh anlände på morgonen med tåg 207 och inlämnat tågradion till tågx endera turade man en sväng till andra sidan och införskaffade dryckjom eller så stannade man kvar och kollade växlingen till o från färjorna för att sedan vandra norrut efter spåren på den parallellt liggande vägen upp till överliggningen i ett av höghusen som just kallades för "Tåghusa".
Återresan skedde med tåg 208 vid 01-tiden nästa morgon. Viktigt var innan ankomst HbF att man skulle låsa dörrarna på de sovvagnar som skulle färjas över för att förkorta väntetiden för vxl-personalen och ev. avstigande blivit informerade om vilken dörr som var öppen för avstigning.:-) :-)
tobbe

Sistnämnda var också viktigt på vagnar med ej slutet toasystem att toaletterna skulle låsas efter avgång Åstorp efter klagomål från de boende i flerfamiljshusen vid VKB-viduktens kurvning Halalid. Deras balkonger var vända mot banan, husen tämligen höga och de hade tröttnat på att rensa sina balkonger efter passerande tåg. Just innan ankomst bestämmelsestation är det ju som bekant många som utnyttjar toaletterna också.

//Mr H


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum