F-lok med litet snälltåg (Järnväg allmänt)

av Stig Lagergren @, fredag, juli 24, 2020, 20:14 (65 dagar sedan) @ Alex

Det var morgonens första tåg ner till Malmö och säkert ganska attraktiv förbindelse om man t.ex. bodde i Norrköping och Linköping.
S221 gick från början ändå från Stockholm och var även då dagens första tåg ner till Malmö och Hälsingborg F.En av mina första längre tågresor med pappa föresegick med S221 till Hbf.Pappa hade räknat ut att med startpunkt Huddinge så kunde man hinna med en över dagen resa till Helsingör och även "tura" ett par gånger men ändå vara hemma igen på kvällen. Den tågintresserade gossen tackade inte nej därtill.

Innan 221 började gå från Norrköping kunde man resa med "Västerhavet" till Nässjö och där byta till snabbpersontåget 1719 (senare 1019) till Malmö.
Gjorde tillsammans med min bror en sådan resa 2 maj 1965. Vi åkte då på loket (med tillstånd) Nässjö - Hässleholm. Det var samma lok som på bilden, F 694. När vi åkte förbi Linnés födelseplats Råshult vid Diö berättade föraren om Linné. Han tillade sedan att Linnés far var banvakt där. Vi gick inte på det men lite tidigare hade han berättat samma sak för ett par ingenjörer från SJ Centralförvaltning som åkte med på loket. De svalde historien utan att protestera.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum