Stt 32. Stt 33? Östra bangårdsänden? (Järnväg allmänt)

av Överkörmästaren @, lördag, juli 25, 2020, 16:59 (262 dagar sedan) @ Kjell Aghult

Bör det inte vara signal Stt 31? Var inte sådana här stationer i SL-orådet anordnade för "vänstermöte?"


Jo men de (=Stäket och Högdalen, antar jag att du menar) hade ju fortfarande ett huvudtågspår och ett sidotågspår. Sen kanske spårgeometrin vid Stäket var sån att det var samma sth (70?) på båda spåren?

Stt var ovanlig, liknade schematiskt en romb: Från Kungsängen var sp 1 "rakspår", från Kallhäll sp 2. Skyddsväxlarna låg i två diagonala hörn av "romben", den för sp 1 efter signal 31, den för sp 2 efter signal 32. Därefter växelkurvor till linjespåren.

Så bör det ha sett ut på spårplanen ja. I verkligheten passerades ju samtliga växlar i mer eller mindre kurva oavsett hur man körde (i södra änden vill jag minnas att det var "mest kurva" till spår 2, alltså närmast sjön, men det kan ha varit en ytterbågväxel där spår 1 var avvikande). Men ett spår måste väl ändå ha varit huvudtågspår!

Vilken väg körde man vid genomfart utan möte? Eller var det kanske så att automaten lade infart till vänstra spåret oavsett om möte skulle ske eller inte, och sen fick ödet bestämma om det blev genomfart eller möte?


Hela tråden:

 

powered by my little forum