YBo-tågets placering? (Fordon: allmänt)

av Göran Kannerby @, lördag, juli 25, 2020, 21:10 (262 dagar sedan) @ Överkörmästaren

Tveksam att visa denna bild men den innehåller en del trevliga detaljer förutom fordonen, t.ex. tkl, trucken och de tre vita rockarna. YBo-tåget skall troligen till Motala, F-loket drar St 136 till Stockholm och Du + Da St 766 till Gävle. Datum: 22 september 1967.


Instämmer i att det var ännu en fin bild bland alla andra fina bilder du visar. Även om jag inte alltid kommenterar dom så uppskattas dom verkligen.

Trodde först du fångat Ybo tåget precis när det avgår men upptäckte sen att dörren är öpoen på släpet. Tåget står alltså uppställt mitt i en växel, känns lite underligt att det inte står längre bort utmed plattformen så att det står hinderfritt. Eller kan det vara att tåget avgår men att föraren har glömt dörrstängning, försökte urskilja om man kan se någon förare men lyckades inte urskilja något.


Kan det annars vara så att det tåget ankommit norrifrån, släppt av resenärer vid spår 1 och sedan körs undan "i tomme"?


Nu vet jag inte hur spårplanen såg ut i Mjölby på den tiden men kunde man verkligen komma till Motala via spår 1, som växlarna ligger på bilden? Något rimligare känns väl i så fall att vagnarna skulle växlas till spår 2 när loktåget där avgått.

Jag har bestämt för mig att det var möjligt att köra från spår 1 till Motala. Mot framväxlingsteorin (till spår 2) talar möjligen att det inte finns någon dvärgsignal att få besked att påbörja växlingen med, skulle dock kunna ersättas av tecken från tkl, men även då undrar man varför det var så viktigt att förbereda genom att parkera i växeln.


Hela tråden:

 

powered by my little forum