YBo-tåg från Hallsberg? och några olyckor. (Fordon: allmänt)

av S-O Johansson @, söndag, juli 26, 2020, 19:48 (259 dagar sedan) @ K Lemming

Om jag tänker rätt så har YBo-tåget ankommit från Hallsberg. Normalt körde man ju YBoa-fordon på stambanan men under T67 har jag för mig att ett omlopp på Hallsberg gick med Linköpings YBo-fordon och även kördes av Linköpings motorvagnsförare. Jag har för mig att det omloppet också gick på förmiddagen och det verkar ju stämma med tidpunkten för Stigs bild, c:a kl.12,20, och att det då kommit från Hallsberg och senare skall gå till Linköping. Någon som har en "Kommunicka" från sommaren 1967 kan kanske kolla upp detta.
Att jag tror på tåg från Hallsberg beror på att den 2 juni 1967 kolliderade ett YBo-tåg med godståg mellan Degerön-Karlsby pga tkl-misstag. Antagligen någonstans där Stig tagit sin bild "Sommaridyll". Den olyckan hände på förmiddagen. Föraren kom från Linköping. Länk till den olyckan och några andra runt Motala här:
https://mittmotala.nu/MittMotala/diverse/t%C3%A5golyckor.html
Innan ombyggnaden av Mjölby i början av 2000-talet så var väl tågvägen för genomfartståg till/från Hallsberg i norra änden med 70 växlar både mot spår 1 och 2 och även tablåsignal, tänd 7:a, om jag inte minns fel. När det blev 70-växlar vet jag inte.
Lite petimeter men det är två motorvagnar i YBo-tåget och inte motorvagn och släp. Ljuddämpare på varje vagn.


Hela tråden:

 

powered by my little forum