Roligt att höra. (Byggnad)

av Per Wirback, Friday, February 13, 2009, 10:48 (5523 dagar sedan) @ Urban Åkesson

För ett par år sedan pratades det om total avveckling av den underjordiska delen då den inte längre hade någon funktion i och med att rysshotet dött.

Har gått förbi banvallen ett par gånger och spåret ser minst sagt nedgånget ut, går det att använda idag?
Finns det någon nytta med spåranslutningen, det finns väl ändå inga sjukvagnar att tillgå idag?
Om en storkatastrof med stora mänder skadade skulle inträffa, finns det någon beredskap för att få igång sjukhuset och spåret igen?

Lite frågor från en smålänning som egentligen inte har med saken att göra :-D


Såvitt jag förstår så går det att använad sjukhuset i en katastrofsituation, men knappast för stora mängder skadade, lokaleran är inte utrustade för den stora massan.
Hela iden med intag av skadade via järnväg känns väldigt långsökt, trappen upp från järnvägsspåret till bergrummet är säkert 60-70 meter lång och brant, en fullt frisk normaltränad person i 40-årsåldern (dvs undertecknad) blir klart anfådd efter trappuppstigningen.
Hur man ska kunna få upp skadade eller skadade på på bårar är ett stort mysterium, det finns inga hissar, hundbanor ller likande, utan man får bära bårarna uppför.

Jag har även hört rykten om fler våningar, stora tunnlar bort till södra station mm, men det är som sagt bara rykten och sannolikt finns det bara ytterst små korn av sannÕng, tex anslutning mot någon kabeltunnel eller liknande.

/Per


Hela tråden: