Okänt supplement (Historiskt material)

av Peter Lidskog @, tisdag, augusti 04, 2020, 05:26 (58 dagar sedan) @ bosc

I mina gamla tidtabeller hittar jag bl.a. bifogade supplement att klistra in i någon form av tågplan. Jag skulle uppskatta om någon kan förklara vad det rör sig om. Stationssignaturerna tror jag mig klara av, likaså vagnlittera./BoSC
[image]

Supplement till Normalplan, visande tågs sammansättning.

Till vänster, eller höger, tågnummer och sträcka, i detta fall tågnummer 5 och 6.

I mittre fältet, först vagnslittera, lokets position är vid tågnumret. Närmast under, notering om vagnen endast går vissa dagar eller datum. Också andra kommentarer, som bk och hk, som jag har för mej är barnkupe och hundkupe. Sedan vagnsättsnummer. Ett vagnsätt bestod av en eller flera vagnar, som omloppsmässigt gick tillsammans. I översta exemplet bildar till exempel BCo7 och Co3 vagnsätt 108b, och i andra planer kunde man följa detta vagnsätts omlopp i olika tåg. I andra exemplet, längst till höger, finns vagnsätt 161 som består av 3 stycken litt C3, som går tillsammans i ett omlopp.

Pilarna visas bara för vagnar med mer än en resande klass, och visar åt vilket håll vagnen skall vara vänd med hänsyn till klass indelningen.

Ovanför och under denna mittsektion kan man se vagnarnas utgångsstation och slutstation. Många kursvagnar i dessa exempel.

Peter


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum