JVM säljer hjulaxlar och boggier - museiföreningar se hit! (Järnvägsmuseet informerar)

av HP @, måndag, augusti 24, 2020, 12:39 (672 dagar sedan)

Hej!
Som jag tidigare varslat om så håller JVM Tågtrafik på att storstäda. Vi har nu tagit ett stort ryck på hjulaxlar och boggier och följande finns till salu till museiföreningar:

Boggier och boggiramar modell 91,07,39, MD6,MD12 och MDP12.

Hjulpar med rullager:
-Typ 24, passar en hel del äldre person- och godsvagnar. Skivhjul.
-Typ 26, passar Q37 och Ibr/Eamo.
-Typ 27, passar i boggier modell 91. Skivhjul.
-Typ 30A, passar godsvagnar som standard G och O mm. Både med stjärneker och skivhjul.
-Typ 40 med box 40C och krumhjul, passar MD-boggier.
-H-rull som sitter i 39/42-boggier, säljes endast som komplett boggi, ej som lösa hjulpar.
-Drivaxlar Z43 både med eker och skivhjul.
-Drivhjulssats ånglok typ E inkl löpaxel.
-Boggier till Öc-lok.
-Hjulaxlar till vingplog.

Det finns lite mer smått och gott, maila gärna och fråga.

Priser är 3.000 kr + oms för en boggiram, och 2.000 kr för en hjulaxel, vilket motsvarar skrotpris och viss hantering. Priserna gäller museiföreningar, kommersiella aktörer och privatpersoner kan höra av sig för offert.

Med hänsyn till Corona och föreningars ekonomi så kan vi diskutera betalning längre fram för museiföreningar.

Hämtning sker av er i Gävle vardagar 8-16, men allt ska vara avhämtat senast 31 oktober, sedan blir det som står kvar skrotat eftersom vi etablerar skrotning på plats då. Allting finns på Nynäs, Karlsborgsgatan 1. Jag vill vara MYCKET tydlig, det som ej är avhämtat då, kommer skrotas, och ägandet övergår ej till köparen förrän vid hämtningstillfälle. Anledningen är att om det sedan blir kvar, så får vi bekosta transport tills skrotning.

Vi kan hjälpa till med vår egen lastmaskin i den mån den är stor nog, det kostar då 700 kr/h för förare och maskin på vardagar, och taxan är två timmar fast pris plus löpande timmar för den tid det tar. Behöver man annan maskin kan man hyra via Sören Thyr eller Gävle Alltransport. Vi ordnar INTE transport och lastning (mer än ev med egen maskin ovan), utan det ligger på köparen.

Det går bra att komma och titta vad man ska ha, även detta vardagar 8-16, och detta behöver föranmälas i god tid, så vi kan ta emot er.

För vän av sparande som inte tycker om att vi skrotar, så kan jag berätta att vi nu inventerat, rensat, märkt upp och sparat det vi anser att vi behöver för JVM egna behov. Vi hade 376 lösa hjulpar och 76 boggier kvar när vi började, vilket är på tok för mycket för att det ska bli bra omhändertaget. Nu har vi koll, plats och bra ordning istället.

Kontakt har ni kring detta med undertecknad.

Med vänlig hälsning Henrik Reuterdahl, JVM
Mail: förnamn, punkt, efternamn, snabel-a och avsluta med smtm.se


Hela tråden:

 

powered by my little forum