Ölandsföreningen blir två (Järnvägs- och Museiföreningar)

av HenkeÖJG, Sunday, September 06, 2020, 09:47 (1327 dagar sedan) @ Fredrik Anderson

Hej!
Om det här med en förening som blir två kan jag säga så här att så har vi känt, när vi som varit MEST aktiva i Torngård då under Föreningen Ölands Järnväg varit där och jobbat.
Många gånger har undertecknad och andra aktiva varit där utan att någon i FÖJ:S styrelse reagerat eller tagit kontakt med vederbörande.
När vi aktiva fick vetskap om att FÖJ hade planer på att lämna Torngård, så gick tankarna igång om att bilda en egen förening på Södra Öland (SÖJ) det har vi nu gjort.
I dagsläget pågår förhandling med ägare till Torngård station om att Föreningen Södra Ölands Järnväg tar över skötsel och underhåll av spår o lastbryggan, för att kunna visa upp att föreningen finns samt att vi har en ambition att kunna ha ett mindre museum på fastigheten.
Vi har även åter väckt liv i frågan med Mörbylånga Kommun när det gäller att återuppbygga ca 3.5km järnväg mellan Torngård o Segerstad för att i första hand kunna erbjuda dressincykling och man har bytt folk i styret som verkar vara lite mer positiva till detta utan att säga för mycket ännu.
I senaste numret av tidningen Tåg va det ett reportage om Mörbylånga och Sockerbruket och idag finns bara sockerpacketeringen och lokstallet kvar från sockerepoken och just lokstallet har SÖJ som en ambition att kunna få ha verksamhet i.

Det var lite om hur vi ser det och om våra ambitioner i Föreningen Södra Ölands Järnväg som ni än så länge bara hittar information om på Facebook. Går ambitionerna bra på spåret så får vi givetvis titta på hemsida o att vi finns i Tågsommar 2021.

Henrik Rydberg Ordf. Föreningen Södra Ölands Järnväg


Hela tråden: