Bromssko (Järnväg allmänt)

av Niklas Adell, Wednesday, September 23, 2020, 17:30 (1304 dagar sedan)

Den lilla föreningen Stångådalsbanans Vänner med säte i det vackra lokstallet i Kisa skulle behöva få tag på två-tre (begagnade) bromsskor. Har någon i detta kompetenta forum någon bra idé eller rentav konkret kontaktinformation i det ärendet? Har t ex SJ eller någon annan tågoperatör något förråd man kan vända sig till?

Föreningen har tre gamla Östra Centralbanefordon, bilvagn nr 25 vars interiör vi just arbetar med, täckta godsvagnen Gmh 231 som vi just renoverat och den öppna godsvagnen NN 71 som vi gjorde iordning häromåret. Alla tre rullar, men är (förstås) inte godkända för trafik varken på Östra Centralbanan eller något annat allmänt spår.

Om ÖCJ 25 kunde man läsa i SPÅR 2019. Den har alltså blivit ännu lite mera återställd sedan dess.

Under sommaren revs för övrigt det ursprungligen av ÖCJ byggda godsmagasinet i Kisa och det år 1968 uppförda och med godsmagasinet sammanbyggda stationshuset. Båda var i dåligt skick. Föreningen hade kunnat få ta hand om godsmagasinet och flytta det till lokstallsfastigeten, men vi bedömde att det ur flera synvinklar var en för oss alldeles omöjlig uppgift.

Niklas Adell


Hela tråden: