Dressinfärd — Var? + Bonusbild (Fotografier/bildfrågor)

av Pilten vid palten, Thursday, October 01, 2020, 01:17 (1303 dagar sedan) @ Klas Blomberg

Söker man på dressin i Mariestads bildarkiv får man inte fram den här bilden. Dessutom känns det som om han åker på normalspår
http://mariestad.adlibhosting.com/search/simple

Du kan säkert ha rätt i detta konstaterande, men anledningen till det kan ju mycket väl vara att Västergötlands museums förvärv av bilden från Mariestads kommun skedde innan bilden blev inlagd i databasen och därför inte finns kvar, och därmed inte går att hitta längre hos bildarkivet i Mariestad.

Jag håller också med om att det ser ut att vara normalspår, men även sådant har det ju funnits gott om i Västergötland, bevars. Det hör till saken att bygdefotografen ifråga ofta sågs på utflykt med såväl motorcykel som moped, så han behövde ju inte alls vara bunden till den närmaste omgivningen kring sin hemort.

Tack i alla fall för länken till databasen för Mariestad & Töreboda bildarkiv! Man kan hitta många trevliga bilder där. Visserligen är de oftast lågupplösta, men i gengäld går det desto snabbare om man vill bläddra igenom stora mängder av fotografier.

Jag kan inte undanhålla er länken till en bild på detta ståtliga ekipage, med helt andra färdmedel och annan framdrivning.

http://mariestad.adlibhosting.com/Details/collecttoreboda/16287

Uppenbarligen ett begränsat antal hästkrafter tillgängliga, men av allt att döma gott nog för att fullgöra sin arbetsuppgift.

Bilden ligger i Törebodas del av arkivet. Vågar någon bekräfta att bilden är tagen just i själva Töreboda?


Hela tråden: