Museiföreningarna: Nya fordon under renovering? Definition (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Ante Svensson II, Monday, December 07, 2020, 00:08 (1234 dagar sedan) @ Granis

På ånglokssidan är axlarna till SÖJ 6, Np 3050, hos DB i Meiningen för diverse åtgärder. Vi inväntar vissa kontroller mm innan vi fattar beslut om hur vi ska gå vidare med axlarna.


Här kommer vi då in på de intressanta (?) definitionsfrågorna: När L18p 3147/ NVHJ 22 kommer i drift igen blir det då -trots en omfattande revision under många år- inget nytt lok/ fordon eftersom det rullat på "Smalspåret" (under museal drift) förut (+ på ULJ under två säsonger på 80 och 90-talet). Eller lite nytt kanske?

När Np 3050/ SÖJ 6 gör det blir det däremot det, (mycket?) nytt, eftersom det aldrig rullat i TJF´s regi på smalspåret i Småland. Ja, inte i Småland ö h t kanske, eftersom Öland är ett eget landskap (men inte län). Trots att dess revision borde bli minst lika omfattande som den för (fd) NVHJ 22.

/ L G

Som trådskapare kan jag säga att det alltså främst är fråga om fordon som inte rullat i museitrafik förut. Således tar jag själv inte upp SlRJ 3 Dalhem eller GJ CD 43, vilka båda besökt eller besöker verkstad.

Ante


Hela tråden: